Tehotnú ženu, ktorá mala plánovať smrť manžela, prepustili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putá, väzenie
Foto: ilustračné, Shutterstock

BRATISLAVA 22. augusta (WEBNOVINY) -Tehotnú podnikateľku Evu T.-Z, obžalovanú z objednávky vraždy manžela Ľudovíta, prepustia na slobodu.

Najvyšší súd (NS) SR v piatok na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 13. augusta, ktorý vyhovel žiadosti ženy o prepustenie z väzby.

„Rozhodnutie ŠTS sa stáva právoplatné, obvinená sa prepúšťa na slobodu,“ uviedla Kancelária predsedu NS SR. Žena je vo vysokom stupni tehotenstva, na verdikt NS SR čakala v nemocnici pre väzobne stíhaných v Trenčíne.

Prípad obžalovanej tehotnej podnikateľky má už dohru aj pre jej obhajcu, novomestského advokáta Viliama Paráka (38), ktorému podľa piatkových informácií denníka Nový Čas niekto úmyselne podpálil mercedes.

Obžalovaná podnikateľka ešte pred rozhodnutím súdu v žiadosti argumentovala aj tým, že nemocnica pre väzobne stíhaných nie je vybavená na pôrod a popôrodnú starostlivosť, ohrozené by mohlo byť zdravie matky alebo dieťaťa. Na súde žena deklarovala, že po pôrode sa bude zdržiavať u matky v obci Strání v Českej republike, 20 kilometrov od slovenských hraníc.

Súd uznal, že na základe výnimočných okolností prípadu, teda vysokého stupňa tehotenstva, sa obžalovaná nedopustí trestnej činnosti a dodrží nariadené povinnosti.

Súd jej zakázal návštevy v dome v Chocholnej-Velčiciach, kde žila s manželom. Má aj zákaz priblížiť sa k manželovi na menej ako päť metrov, s výnimkou úradných miestností. Súdu musí oznámiť každú zmenu trvalého bydliska, z trvalého bydliska nesmie odchádzať na dlhšie ako 24 hodín.

VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia