Ochladzovanie pokračuje, pozor si treba dať na vietor a dážď

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pocasie, dazd, dazdnik
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. augusta (WEBNOVINY) – V západnom prúdení sa bude cez naše územie presúvať smerom na východ zvlnené frontálne rozhranie. Informuje o tom stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu Shmú.sk.

V stredu bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach sa objavia dážď alebo prehánky. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Popoludní na západe má nastať zmenšovanie oblačnosti a ustávanie zrážok.

Denná teplota sa vyšplhá na 18 až 23 stupňov Celzia, na severe sa bude teplota pohybovať okolo 13 až 18 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 9 stupňov Celzia, neskôr sa má ešte ochladiť.

Fúkať bude západný až severozápadný vietor rýchlosťou od 10 do 20 kilometrov za hodinu. Popoludní

na juhozápade zosilnie a prechodne v nárazoch dosiahne rýchlosť 35 až 55 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Vo štvrtok sa v chladnom vzduchu za frontom do strednej Európy rozšíri od západu tlaková výš. V noci budú doznievať zrážky a postupne sa bude zmenšovať aj oblačnosť. Ráno sa ojedinele objaví hmla. Cez deň má byť prevažne polooblačno, ojedinele so slabými prehánkami.

Nočná teplota klesne na 10 až 5 stupňov Celzia, denná teplota sa vyšplhá na 19 až 24 stupňov Celzia, na severe miestami okolo 17 stupňov. Zafúka severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu.

Pocko
Foto: shmu.sk

V piatok sa cez naše územie bude pomaly presúvať na východ tlaková výš. Meteorológovia očakávajú jasno až polooblačno, ráno ojedinele hmlisto.

Nočná teplota klesne na 10 až 4 stupňov Celzia, denná teplota sa vyšplhá na 19 až 25 stupňov Celzia, na severe bude miestami aj chladnejšie.

Pocko
Foto: shmu.sk

V sobotu sa bude nad vnútrozemím udržiavať nevýrazné tlakové pole. Zároveň k nám začne prúdiť vo vyšších vrstvách ovzdušia od juhozápadu vlhší a teplejší vzduch. Obloha bude polooblačná až oblačná. Ojedinele sa objavia slabé zrážky. Teplomer v noci ukáže 14 až 8 stupňov Celzia, počas dňa 20 až 26 stupňov.

Počasie
Foto: shmu.sk

V nedeľu bude v plytkej brázde postupovať cez vnútrozemie na východ studený front. Má byť poloblačno až oblačno, postupne od západu pribudne oblačnosť s prehánkami a búrkami. Nočná teplota dosiahne 15 až 9 stupňov, denná teplota vystúpi na 20 až 26 stupňov Celzia.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav