Recidivista si prilepšoval aj ako falošný policajt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbraň, pištol, náboje
Foto: shutterstock.com

KOŠICE 28. augusta (WEBNOVINY) – Falošný policajt, ktorý si prilepšoval trestnou činnosťou, skončil v rukách skutočných mužov zákona. Polícii dobre známy Košičan tentokrát čelí obvineniam z vydierania. Tridsaťdvaročný Peter ešte v júni úradoval v jednej z košických herní.

Do blízkeho podchodu vylákal 37-ročného muža a prikázal mu, aby si vybral z vreciek všetky veci a dal mu ich, inak ho zadrží. Zaskočený muž uveril, že ide naozaj o policajta a dal mu mobil a 300 eur, ktoré vyhral na automatoch. Podvodník ho ešte prehľadal a vzal mu aj plynovú pištoľ.

Potom mu prikázal, aby utekal a neotáčal sa. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obvinený muž bol v minulosti viackrát trestaný, len za posledné dva roky bol doposiaľ v 22 prípadoch trestne stíhaný prevažne za majetkovú a drogovú trestnú činnosť a tiež za útok na verejného činiteľa.

Momentálne je vo väzbe za krádeže. Počas jazdy totiž okrádal taxikárov, obral ich o mobil a peniaze, v jednom prípade za odvoz nezaplatil. Za vydieranie mu hrozí trest na dva až šesť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať