Pri Bánovciach sa zrazil vlak s kamiónom, zranilo sa 14 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri Bánovciach sa zrazil vlak s kamiónom, zranilo sa 15 ľudí
Na nechránenom železničnom priecestí medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Rybany sa zrazil osobný vlak s nákladným autom. Zdravotníci ošetrovali štrnásť zranených z vlaku, z toho štyri až päť osôb utrpelo ťažké zranenia. Medzi ťažko zranenými je aj rušňovodič. Bratislava, 28. august 2014. Foto: SITA/Prezídium HaZZ

BRATISLAVA 27. augusta (WEBNOVINY) – Na trati medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Rybany sa v stredu popoludní zrazil osobný vlak s nákladným autom. Informuje o tom portál Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Po zrážke dvojvagónového osobného vlaku a nákladného auta naloženého štrkom na nechránenom železničnom priecestí zdravotníci ošetrovali štrnásť zranených z vlaku, z toho štyri až päť osôb utrpelo ťažké zranenia.

Rušňovodič sa ťažko zranil

Medzi ťažko zranenými bol podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej aj rušňovodič. Vodiča nákladného auta previezli do nemocnice na vyšetrenie. Dychová skúška potvrdila, že ani vodič auta, ani rušňovodič nepili pred jazdou alkohol.

Obrazom: Hrozivá zrážka vlaku s kamiónom si našťastie nevyžiadala obete

K zrážke došlo podľa Antalovej na priecestí v poli, ktoré je využívané obvykle len poľnohospodárskymi mechanizmami a v súčasnosti aj vozidlami, ktoré vozia materiál na stavbu cesty R2.

Vo vlaku sa viezlo tridsať cestujúcich. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a pomáhali zdravotníkom. Ako agentúru SITA informoval hovorca záchranárov Boris Chmel, na mieste zasahovali aj dva vrtuľníky, päť sanitiek, všetci zranení by mali byť pri vedomí.

Väčšinou mali cestujúci zranenú hlavu, hrudník, ramená, ale aj kľúčne kosti a chrbticu. „Previezli ich do nemocníc v Trenčíne, Nitre, Bojniciach a v Partizánskom,“ dodal Chmel.

Doprava bola prerušená

Následky nehody odstraňovali až do večera. Doprava v úseku Bánovce nad Bebravou – Rybany bola prerušená.

ZSSK zabezpečila v tomto úseku náhradnú autobusovú dopravu. Tá sa týkala štyroch osobných vlakov: Os 5404 s odchodom o 14:41 z Trenčína a príchodom o 15:30 do Bánoviec nad Bebravou v smere na Topoľčany, osobného vlaku Os 5405 s odchodom o 14:44 z Topoľčian a príchodom o 15:23 do Rybian v smere na Trenčín, náhradná doprava sa týka aj vlaku Os 5406 s odchodom o 15:41 z Trenčína a príchodom o 16:31 do Bánoviec nad Bebravou v smere na Topoľčany, ako aj vlaku Os 5407 s odchodom z Chynorian o 17:19 v smere Trenčín – Horné Srnie.

„ZSSK sa cestujúcim ospravedlňuje za spôsobené problémy,“ uvádza Zuzana Červená z Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia