Policajti chytili gang, ktorý v Nemecku kšeftoval s mobilmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Muž stratil mobil v obilí, vrátil sa mu z iného kontinentu
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 28. augusta (WEBNOVINY) – Slovenskí policajní pátrači pomohli nemeckým kolegom pochytať 12 ľudí, ktorých podozrievajú, že ako členovia organizovanej skupiny podvodníkov sa cez fiktívne doklady dostali k luxusným značkám mobilov.

Dialo sa to na jeseň minulého roka, keď údajne podviedli viacerých mobilných operátorov v Nemecku. Doklady predkladali v mestách Ingolstadt a Aichach.

„Následne zarábali aj na predaji mobilov za vyššiu hodnotu, než za akú ich nadobudli, pravdepodobne tak spôsobili škodu viac ako 30-tisíc eur,“ uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Nemci na všetkých podozrivých vydali zatýkacie rozkazy, akciu na Slovensku zorganizovali kriminalisti z prezidiálneho cieľového pátrania v spolupráci s kriminálkou v Lučenci.

Zatýkalo sa v okolí Lučenca, 11 hľadaných zadržali v tomto okrese a jednu osobu v okrese Rožňava. „Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodol na podnet banskobystrickej krajskej prokuratúry o väzbe vo všetkých 11 návrhoch,“ dodal Slivka. V jednom prípade návrh na väzbu nepodali, lebo zadržaná je matkou len niekoľkotýždňového bábätka.

Polícia 10 členov údajnej organizovanej skupiny už dobre pozná z minulosti, keď sa dopúšťali drogových obchodov, vydierania, porušovania domovej slobody, ale aj krádeží, podvodov, či ohrozovania mravnej výchovy, poznamenal policajný hovorca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia