Školákov čaká prvý školský deň, dohliadne na nich polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. septembra (WEBNOVINY) – Polícia počas prvého školského dňa, teda v utorok, posilní hliadky na celom Slovensku. Akciu zamerajú na bezpečnosť školákov v okolí škôl a v priľahlých uliciach. Policajti dohliadnu aj na dopravu, ktorú budú v prípade potreby riadiť a usmerňovať.

„Do akcie sa v tento deň zapojí maximálny počet nielen dopravných a poriadkových policajtov, ale aj policajtov železničnej, hraničnej a cudzineckej polície,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Podľa polície je dôležité, aby rodičia svojim deťom vysvetlili základné pravidlá a aspoň niekoľko dôležitých dopravných značiek.

„Užitočné je, ak rodič prejde s dieťaťom celú trasu do školy tak, aby to neskôr zvládlo bez problémov aj samo,“ radí Baloghová. Polícia vyzýva aj vodičov, aby predvídali a sledovali situáciu hlavne v okolí zastávok, škôl a nákupných centier, kde je viac chodcov, detí i starších ľudí.

„Vodičom odporúčame v blízkosti priechodov pre chodcov znížiť rýchlosť,“ dodáva. Policajti tiež pripomínajú rodičom, aby bolo ich deti v premávke vidieť. „Rodičia môžu hroziace riziko znížiť tým, že budú svoje deti obliekať nielen pohodlne, ale i dostatočne pestro, prípadne im dajú na odev, školskú tašku, topánky i čiapku reflexné prvky, aby vodič už z diaľky zbadal malého školáka a zvýšil pozornosť,“ uviedla Baloghová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR