Figeľ je vo Vatikáne, prijal ho štátny tajomník Mamberti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Figeľ
Predseda KDH Ján Figeľ Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Podpredsedu Národnej rady SR a šéfa KDH Jána Figeľa prijal na pracovnom rokovaní vo Vatikáne štátny tajomník Svätej stolice zodpovedný za vzťahy so štátmi arcibiskup Dominique Mamberti, ktorý je od roku 2006 na čele pápežskej diplomacie.

Ako agentúru SITA informoval hovorca KDH Matej Kováč, rozhovor sa týkal dvojstrannej spolupráce, ale aj medzinárodných záležitostí a vývoja vo svete.

Figeľ vo Vatikáne opísal proces a dôvody, ktoré viedli slovenský parlament k ústavnému ukotveniu definície ochrany a podpory manželstva ako jedinečného zväzku medzi mužom a ženou. Podľa predsedu KDH sa na základe novely ústavy môže posilňovať a lepšie rozvíjať prorodinná politika na Slovensku. Dominique Mamberti potvrdil, že ešte v tomto roku plánuje navštíviť Slovensko.

Okrem iného sa v rámci návštevy pripravuje podpis dohody o vzájomnom uznávaní dokladov o vzdelaní, ktorou by sa zjednodušilo uznávanie vzdelania získaného na pápežských vysokých školách pre akademické účely v SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Figeľ
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie