Vo štvrtok zalejú Slovensko slnečné lúče a príjemné teploty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pocasie leto kvety slnko slnecno obloha teplo horúčavy margaretky
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. septembra (WEBNOVINY) – Prvé septembrové dni prinesú polooblačné počasie. Územie Slovenska budú aj naďalej sprevádzať dážď a hmla, no teploty sa napriek tomu budú približovať celý týždeň k tridsiatke.

Informuje o tom na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

Vo štvrtok od severu až severovýchodu k nám bude zasahovať tlaková výš, ktorá prinesie polojasné počasie. Ráno môže byť ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou.

Denná teplota vystúpi na 22 až 28 stupňov Celzia, teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosti 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

V piatok sa stred tlakovej výše presunie nad Bielorusko. Juhozápad Slovenska bude naďalej pod vplyvom frontálneho rozhrania spojeného s nižším tlakom nad juhovýchodnou Európou. Bude polooblačno, na juhozápade časom až oblačno. Ráno a dopoludnia miestami treba rátať s hmlou a ojedinele aj so slabými zrážkami.

Denná teplota dosiahne 21 až 27 stupňov Celzia. Viať má prevažne slabý vietor do rýchlosti 15 kilometrov za hodinu.

Pocko
Foto: shmu.sk

V sobotu bude do strednej Európy prúdiť vlhký vzduch od juhovýchodu okolo tlakovej níže nad Rímom. Polooblačný až oblačný deň budú rovnako sprevádzať prehánky a hmla. Teplota cez deň vystúpi na 21 až 27 stupňov Celzia, v noci na 16 až 10 stupňov.

Pocko
Foto: shmu.sk

V nedeľu Prílev vlhkého vzduchu nad vnútrozemie Európy postupne zoslabne. Počasie má byť prevažne polooblačné, s ojedinelými prehánkami .Teplota sa vyšplhá na 20 až 26 stupňov Celzia. Nočná teplota klesne na 15 až 9 stupňov.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia