Slováci veria najviac Ficovi a Kiskovi, ukázal prieskum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiska
Nový slovenský prezident Andrej Kiska počas rozhovoru pre spravodajskú agentúru SITA. Bratislava, 6. jún 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 3. septembra (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico a prezident Andrej Kiska sú na čele rebríčka najdôveryhodnejších politikov na Slovensku.

Predsedovi vlády Ficovi dôveruje 34 percent respondentov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý urobili pre agentúru SITA od 20. do 25. augusta na vzorke 1312 respondentov starších ako 18 rokov na území celej republiky. Hlava štátu Kiska získal v prieskume podporu 20,5 percenta.

Tretie miesto obsadil šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (13,1 percenta), nasledovaný ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom (12,2 percenta).

Ľudia v prieskume vyjadrili dôveru aj predsedovi strany Sieť Radoslavovi Procházkovi (9,4 percenta), šéf Mosta-Híd Béla Bugár má podporu 8,3 percenta respondentov, lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča spomenulo 5,1 percenta ľudí.

Na otázku anketárov: „Ktorému slovenskému politikovi najviac dôverujete?“ takmer 19 percent opýtaných uviedlo, že nedôveruje ani jednému.

V prieskume tiež zisťovali, ktorému politikovi ľudia dôverujú najmenej. Najčastejšie ľudia takto označili predsedu vlády Fica (23,7 percenta) a expredsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu (17,5 percenta). Na nasledujúcich miestach v rebríčku nedôvery skončili šéf KDH Ján Figeľ (9,7 percenta), predseda SaS Richard Sulík (9,2 percenta) a Igor Matovič (8,5 percenta).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaBéla BugárIgor MatovičJán FigeľRichard SulíkRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie Polis Slovakia