Obrazom: Okolie Levíc zasiahli prudké dažde, ľudí evakuovali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pre prívalové dažde evakuovali v Levickom okrese deväť ľudí
Vojaci pomáhajú pri spevňovaní hrádze v obci Ipeľský Sokolec, kde kritickú situáciu zapríčinili prívalové dažde. Bratislava, 2. september 2014. Foto: Foto: SITA/OS SR

NITRA 2. septembra (WEBNOVINY) – V obci Lontov v Levickom okrese museli pre prívalovú vodu evakuovať sedem ľudí. „Voda z prívalových dažďov zaplavila takmer dvadsať domov, odkiaľ hasiči odčerpávajú vodu,“ informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Leviciach Branislav Štefanický.

Do tohto regiónu museli povolať aj vojsko a Červený kríž, keďže situácia je vážna aj v obci Ipeľský Sokolec. Bahno z okolitých polí zaplavilo časť dediny a vlieva sa do miestneho potoka. V obci už evakuovali dvoch ľudí. Dva neobývané domy voda podmyla a časť múrov sa zrútila.

Obrazom: Voda zaplavila aj časť obce Ipeľský Sokolovec

„Pomáhajú nám aj kolegovia zo Šiah a Želiezoviec a museli sme požiadať o pomoc aj ďalšie hasičské zbory v kraji a dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú pri spevňovaní hrádze,“ dodal Štefanický. Ako upozornil, situácia sa môže zhoršiť, keďže v tejto oblasti po 16:00 hlásia silné búrky.

Pre prívalové dažde evakuovali v Levickom okrese deväť ľudí
Foto: Foto: SITA/OS SR

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať