Bos Černák bude svedkom, vypočujú ho v kauze vraždy v Moste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cernak
Niekdajší kamarát Mikuláša Černáka, Miloš K., dal podľa polície koncom deväťdesiatych rokov zavraždiť Miloša Piliara zo strachu. Foto: SITA/Jozef Habočík

BRATISLAVA 3. septembra (WEBNOVINY) – V kauze obžalovaných Radoslava M. a Róberta B. v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 súd vypočuje ako svedka Mikuláša Černáka. Predvolajú ho na ďalšie pojednávanie, ktoré bude 27. októbra na Okresnom súde Bratislava I.

Doživotne odsúdený Černák napísal list na generálnu prokuratúru, v ktorom tvrdí, že sa mu v minulosti Branislav Adamčo v ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. Adamčo je právoplatne odsúdený na doživotie za viacero trestných činov a figuruje aj ako jeden z obžalovaných v druhom procese, ktorý sa vedie tiež pre vraždu v Moste pri Bratislave.

List Černáka označil odsúdený za blud

Adamčo sa k Černákovmu listu vyjadril na júlovom pojednávaní, označil ho za zmes bludov. Prokurátorka okrem Černáka ešte trvá na výsluchu Nikolu P., ktorý tiež figuruje v druhom procese tejto vraždy. Predseda senátu sa dnes vyjadril, že výsluch Nikolu P. ešte zváži. Obhajoba už nenavrhla ďalších svedkov, proces sa tak blíži k záveru.

Na dnešnom pojednávaní vypovedal jeden svedok, ktorý v minulosti predával telefónne balíčky pre ľudí okolo Branislava Adamča. Obžalovaných Radoslava M. a Róberta B. nepoznal. Na súde vyhlásil, že počul reči o tom, že na vražde v Moste pri Bratislave mali účasť Nikola P. a Adamčo. Róbert B. a Radoslav M. sa podľa neho v tejto súvislosti nespomínali.

Nevinné obete streľby

Nový obžalovaný Radoslav M. bol podľa prokuratúry skutočným objednávateľom vraždy expolicajta Juraja G., pričom strelci omylom v jeho aute zastrelili jeho desaťročného syna Riška a jeho vtedajšiu družku Henrietu.

Pôvodne orgány činné v trestnom konaní označili ako objednávateľa vraždy Karola Mella, ktorý je v Belize. Na súde už dlhšie pokračuje pojednávanie, v ktorom je obžalovaný Karol Mello a údajní priami aktéri Branislav Adamčo, Nikola P. a Jozef B. Usvedčuje ich Peter T., ktorý bol tiež pri streľbe.

Prokuratúra podala 15. apríla 2013 novú obžalobu v kauze vraždy v Moste pri Bratislave na spomínaných Radoslava M. a Róberta B. Navrhovala aj spojenie prípadov, čo sa doteraz nestalo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Branislav AdamčoJozef B.Karol MelloMikuláš Černák