Na Agrokomplexe dostala pokuty viac ako tretina predajcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Agrokomplex
Národná výstava hospodárských zvierat, ktorá bola súčasťou 40. ročníka poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2013. Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 4. septembra (WEBNOVINY) – Počas poľnohospodárskej výstavy Agrokomplex v Nitre nitrianski colníci a daniari kontrolovali predajcov. Zamerali sa na kontrolu správneho používania elektronickej registračnej pokladnice.

„Z 97 kontrolovaných subjektov sme zistili porušenie zákona v 36 prípadoch, čo je viac ako 37 percent zo všetkých kontrolovaných subjektov. Uložené budú pokuty vo výške viac ako 12-tisíc eur,“ informoval hovorca Daňového úradu Nitra Stanislav Pacher.

Obrazom: Výstava Agrokomplex Nitra 2014

Ako dodal, v ôsmich prípadoch bolo zistené opakované porušenie zákona a najčastejším porušením zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo nevydanie pokladničného dokladu po zaevidovaní tržby.

„Okrem toho sa stále opakuje nezaevidovanie tržby v elektronickej pokladnici, rozdiel hotovosti nachádzajúcej sa v pokladnici oproti uzávierke alebo nesprávne pomenovanie tovaru alebo služby na pokladničnom doklade,“ doplnil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať