Ftáčnik bude volebnú kampaň hradiť cez transparentný účet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ftacnik
Milan Ftáčnik Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – Kandidát na post primátora Bratislavy a súčasný bratislavský primátor Milan Ftáčnik bude svoju volebnú kampaň hradiť cez transparentný účet. Na účte je zatiaľ päťtisíc eur, ako osobný vklad primátora. Počas petičných akcií sa mu navyše od podporovateľov podarilo do volebnej zbierky získať 6 498,50 eura.

Verejnosť môže pohyby na účte sledovať na internetovej stránke http://transparentneucty.sk/. Informoval o tom riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy s tým, že informácie o majetkových pomeroch Ftáčnika môže verejnosť nájsť na primátorovej osobnej stránke www.ftacnik2014.sk.

Ftáčnik vstupuje do novembrových komunálnych volieb ako občiansky kandidát a od polovice júla zbiera podpisy. Doposiaľ získal 3 012 podpisov, pričom zákonnou podmienkou k podaniu občianskej kandidatúry je získať 600 podpisov od občanov s trvalým pobytom v Bratislave. Napriek tomu, že bude kandidovať ako občiansky kandidát, podporu mu už vyjadrila politická strana Smer-SD.

V jesenných komunálnych voľbách chce o kreslo primátora zabojovať okrem súčasného primátora aj Ivo Nesrovnal, ktorý v polovici augusta vystúpil z SDKÚ-DS a o post sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát.

O post primátora sa uchádza tiež nezávislý kandidát Milan Kňažko a Bratislavu by v nasledujúcom volebnom období chcel viesť aj fotograf Andrej Palacko. Kandidatúru začiatkom augusta ohlásil aj predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo NesrovnalĽubomír AndrassyMilan FtáčnikMilan KňažkoMiroslav Dragun