Poslancom Trnavy chce byť tréner Jarábek a legenda futbalu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juraj Jarábek

TRNAVA 8. septembra (WEBNOVINY) – O miesto primátora Trnavy sa bude v novembrových voľbách uchádzať päť mužov.

Kandidačné listiny v stanovenom termíne odovzdali Peter Bročka (NEKA), Jozef Klokner (NEKA), Robert Schmidt (SNS), Bystrík Stanko (Smer – SD) a Ján Žitňanský ( KDH, SDKÚ-DS, NOVA, OľaNO, SAS, Strana zelených). O 31 poslaneckých kresiel má záujem 123 kandidátov, z toho 89 straníckych a 34 nezávislých.

Strana Smer-SD ponúkne v komunálnych voľbách v Trnave na svojej kandidátke viacero známych tvári. O kreslo poslanca sa bude vo futbalovom meste vo farbách Smeru uchádzať tréner miestneho Spartaka Trnava Juraj Jarábek, ale aj futbalová legenda Jozef Adamec.

Kým 51-ročný Jarábek nemá s pôsobením v komunálnej politike skúsenosti, 72-ročný Adamec je mestským poslancom už niekoľko volebných období.

O zaregistrovaní kandidátov bude rozhodovať miestna volebná komisia, ktorá má na to desať dní. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie sa na súde. Pred štyrmi rokmi si Trnavčania primátora vyberali zo štyroch kandidátov, zvíťazil Vladimír Butko z KDH. Najviac kandidátov na primátora, jedenásť, bolo v Trnave v roku 1994.

Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Starostov, primátorov a poslancov zastupiteľstiev obcí a miest budeme na najbližšie štyri roky voliť v sobotu 15. novembra, hlasovať sa bude od 7:00 do 20:00.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef adamecJuraj JarábekVladimír Butko
Firmy a inštitúcie SMER-SD