Slovensko bičujú dažde, platí výstraha a hrozia povodne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Počasie, dazd, dazdnik
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. septembra (WEBNOVINY) – Počasie na Slovensku ovplyvňuje zvlnené frontálne rozhranie. Víkend prinesie oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach intenzívny dážď. Informuje o tom na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav. (SHMÚ).

Na piatok vydal SHMÚ výstrahy. V dôsledku silných dažďov stúpli aj hladiny riek a na niektorých miestach Slovenska hrozia aj povodne. Druhý stupeň hydrologickej výstrahy platí pre okresy Levice – západ, Levice – východ, Krupina, Veľký Krtíš, Myjava a Nové Mesto nad Váhom.

Najnižší stupeň výstrahy pred záplavami platí pre Nové Zámky – juh, Trenčín, Turčianske Teplice, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidzu, Zlaté Moravce, Žarnovicu, Banskú Štiavnicu, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detvu, Banskú Bystricu, Skalicu, Senicu, Pezinok, Malacky, Trnavu, Brezno, Lučenec a Poltár.

Výstraha
Foto: shmu.sk

Najvyššia denná teplota v piatok vystúpi na 16 až 21 stupňov Celzia, na východe 21 až 26 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 12 stupňov Celzia. Zafúka prevažne východný vietor rýchlosťou 5 až 25 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Sobota bude oblačná a zamračená. V západnej polovici územia sa na väčšine územia vyskytne dážď alebo prehánky, inde zrážky len ojedinele.

Meteorológovia vydali aj na sobotu výstrahu prvého stupňa pred dažďom, ktorý platí pre vybrané oblasti Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského kraja.

Dazd
Foto: www.shmu.sk

Teplota cez deň dosiahne 18 až 23 stupňov Celzia, miestami až 25. V noci klesne na 15 až 10 stupňov. Zaveje prevažne východný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Počasie na Slovensku bude aj v nedeľu naďalej pod vplyvom výškovej tlakovej níže nad Chorvátskom. Denná teplota vystúpi na 18 až 23 stupňov Celzia, na východe miestami okolo 25 stupňov. Zafúka severovýchodný až východný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia