Ružinov otvoril zrekonštruovaný park, fontána opäť svieti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Park Andreja Hlinku
Zrekonštruovaný Park Andreja Hlinku v bratislavskom Ružinove počas slávnostného otvorenia. Foto: SITA/MČ Bratislava-Ružinov

BRATISLAVA 8. septembra (WEBNOVINY) – V bratislavskom Ružinove otvorili zrekonštruovaný Park Andreja Hlinku. Park obnovili za viac ako milión eur, prispelo na to 10 firiem.

Chodníky v parku dostali nový povrch, pribudli nové lavičky, odpadkové koše, osvetlenie parku, pitné fontánky a obnovili aj zeleň a betónové múry. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová.

Park Andreja Hlinku
Foto: SITA/MČ Bratislava-Ružinov

„Najväčším lákadlom je zrekonštruovaná veľká fontána, ktorá po rokoch opäť svieti,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár a dodal, že približne 75 percent nákladov na obnovu parku dokázali získať zo súkromných zdrojov a zvyšok financovali z rozpočtu.

Podľa starostu bolo zámerom vrátiť do parku život, ktorý sa odtiaľto postupne vytratil. „Už teraz máme nápady, čo by sa tu dalo vylepšiť, doplniť, takže nevylučujem, že v ďalšom roku budeme v revitalizácii parku pokračovať,“ doplnil Pekár.

Rozľahlý Park Andreja Hlinku vybudovali koncom 70. rokov ešte ako Park Karola Šmidkeho. S revitalizáciou parku začali minulý rok na jeseň, keď vyčistili betónové múriky a steny v parku.

Park Andreja Hlinku
Foto: SITA/MČ Bratislava-Ružinov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan Pekár