Ukrajine dodáme humanitárnu pomoc, postará sa o to Lajčák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lajcak
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 10. septembra (WEBNOVINY) – Slovensko pomôže Ukrajine dodaním 2,7 tony humanitárnej pomoci. O doručenie zásielky sa postará podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák počas svojej návštevy Ukrajiny v dňoch 10. až 12. septembra.

V novej zásielke humanitárnej pomoci sú spacie vaky, nosidlá, vojenská obuv, dezinfekčné prostriedky a dlahy, 270 špeciálnych lekárničiek, celkovo za 10-tisíc eur.

Minister Lajčák počas návštevy Kyjeva odovzdá Mestskému centru detskej neurochirurgie symbolický šek v hodnote 10-tisíc eur. Finančné prostriedky prevedené detskému centru budú použité na nákup zdravotného materiálu.

Slovensko už Ukrajine v rámci rozvojovej a humanitárnej pomoci dodalo v marci tohto roka dve tony zdravotníckeho materiálu a v júni poskytlo generátory a osvetľovacie zariadenia.

Slovenský šéf diplomacie sa počas svojej dvojdňovej návštevy Ukrajiny stretne v Užhorode s predstaviteľmi Zakarpatskej oblasti, so zástupcami slovenskej národnostnej menšiny i členmi akademickej obce.

V Kyjeve má naplánované stretnutia s rezortným partnerom Pavlom Klimkinom ako aj vrcholnými predstaviteľmi Ukrajiny. Minister Lajčák tiež vystúpi v paneli na prestížnej medzinárodnej konferencii Jalta European Strategy.

Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Lajčák