Rezešovej zvýšili trest za smrteľnú nehodu v Maďarsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eva varholikvoa rezesova
Foto: youtube.com

BUDAPEŠŤ 11. septembra (WEBNOVINY) – Maďarský odvolací súd pre okolie Budapešti vo štvrtok rozhodol o deväťročnom väzení pre Slovenku Evu Varholíkovú-Rezešovú za spôsobenie smrteľnej dopravnej nehody na maďarskej diaľnici pod vplyvom omamných látok.

Obžalovaná tak dostala o tri roky vyšší trest, ako znel verdikt z novembra 2013. Okrem vyššieho trestu jej súd zakázal na osem rokov sadnúť za volant. Rozsudok je právoplatný.

Maďarská tlačová agentúra MTI podotýka, že Rezešová je dcérou Alexandra Rezeša, zosnulého exministra dopravy a niekdajšieho druhého najbohatšieho podnikateľa na Slovensku.

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Zahynuli v ňom traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Slovenku Okresný súd v Gödöllő odsúdil 22. novembra na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia.

Rezesova,nehoda
Foto: MTI / Mihádák Zoltán
Rezesova, nehoda
Foto: MTI, zdroj: hir6.hu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eva Varholíková