Muž s guľovou zbraňou prepadol banku, odišiel bez peňazí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lupic zalozna
Foto: SITA/KR PZ Bratislava

BRATISLAVA 12. septembra (WEBNOVINY) – Polícia pátra po páchateľovi dnešného lúpežného prepadnutia pobočky banky na Záhradníckej ulici v Bratislave.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, neznámy páchateľ ozbrojený krátkou guľovou zbraňou vošiel do banky približne o 18:00 a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky peniaze. Po tom, ako mu povedala, že hotovosť nemajú, z banky odišiel. Podľa prvotných zistení unikal na terénnom aute šedej farby po Bajkalskej ulici smerom na Prístavný most. Pri lúpeži nebol nikto zranený.

Páchateľ bol vysoký približne 190 cm, silnejšej postavy, tvár si maskoval kuklou a slnečnými okuliarmi. Oblečenú mal modrú mikinu. V prípade, že si občania všimli v danom čase na Záhradníckej ulici a v jej blízkom okolí unikajúce terénne auto šedej farby či muža zodpovedajúceho popisu, polícia prosí, aby informácie poskytli na čísle 158 alebo na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Chronológia lúpeží bánk v roku 2014:

26. februára

Krátko pred 17:00 lúpil v banke na Dukelskej ulici v Modre mladý muž. Pod hrozbou použitia zbrane si odniesol takmer 1 300 eur. V banke boli v tom čase dvaja klienti, pri prepade nebol nikto zranený. Koncom marca policajti z tohto činu obvinili 28-ročného Čecha Tomáša. Hrozí mu sedem až dvanásť rokov.

5. marca

Dvaja páchatelia prepadli pobočku banky na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Ozbrojení maskovaní páchatelia vošli do banky pár minút po 16:00. Od pracovníčok žiadali pod hrozbou použitia zbrane peniaze. Lúpež sa zaobišla bez zranení, v pobočke nebol žiaden klient. Prepad majú na svedomí 25-ročný Lukáš z Revúcej a 22-ročný Ladislav z Bratislavy. Zatiaľ čo Ladislav kontroloval situáciu, Lukáš žiadal od zamestnankyne, aby mu do prinesenej igelitovej tašky dala peniaze. Odniesli si takmer 7100 eur. Lukáš s Ladislavom lúpili v tej istej banke aj o tri týždne neskôr

27. marca a 25. apríla vylúpili aj banku na ulici Vl. Clementisa v Bratislave.

14. marca

V Bratislave na Karadžičovej ulici prepadol neznámy páchateľ pobočku banky. O 9:15 vošiel do banky a pod hrozbou použitia zbrane si pýtal od pracovníčky peniaze. V igelitovej taške Tesco si odniesol niekoľko tisíc eur. Pri prepade nebol nikto zranený, v pobočke v tom čase nebol žiaden klient.

18. marca

Ozbrojený muž lúpil predpoludním v banke na Ružinovskej ulici v Bratislave. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený.

27. marca

Dvaja ozbrojení páchatelia krátko po 14:00 lúpili v banke na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Ulúpili 5 100 eur. V čase prepadu nebol v banke žiaden klient, nikto nebol zranený. Policajtom sa páchateľov podarilo vypátrať, k prepadu sa priznali 25-ročný Lukáš z Revúcej a 22-ročný Ladislav z Bratislavy. Obaja lúpili v tej istej banke aj 5. marca a 25. apríla vylúpil banku na ulici Vl. Clementisa v Bratislave.

4. apríla

Muž ozbrojený nožom vošiel krátko pred 14:00 do pobočky banky na Záhoráckej ulici v Malackách a pýtal peniaze. Personál mu však odmietol vydať hotovosť. Z miesta činu ušiel, nikto nebol zranený. Páchateľa polícia chytila ešte v ten deň. Štyridsaťdeväťročného Rudolfa vypátrali v jednom z bytov na Veľkomoravskej ulici v Malackách.

10. apríla

Štyridsaťdeväťročný muž prišiel do banky v Kolárove v okrese Komárno. Pod hrozbou použitia zbrane chcel peniaze. Ruku pod kabátom držal tak, akoby zbraň naozaj mal. Pracovníčka s ním komunikovala, jej kolegyne zatiaľ privolali pomoc. Keď do banky prišiel ďalší klient, páchateľ sa otočil a odišiel. Prekvapujúco si sadol na schody pred bankou, kde ho následne zadržala policajná hliadka. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže.

14. apríla

Štyridsaťosemročná žena vošla popoludní do banky na Stromovej ulici v Bratislave. Vyhrážala sa bombou, chcela tisíc eur. Pobočku policajti evakuovali, pri prehliadke žiadnu bombu nenašli. Bratislavčanku obvinili z lúpeže.

25. apríla

Dvaja maskovaní muži lúpili popoludní v banke na ulici Vl. Clementisa v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane si odniesli viac ako 5 320 eur. Policajti páchateľov vypátrali. K prepadu sa priznali 25-ročný Lukáš z Revúcej a 22-ročný Ladislav z Bratislavy. Ide o tých istých páchateľov, ktorí lúpili aj v banke na Kazanskej ulici v Bratislave 5. marca a následne 27. marca. Mladíci lúpili aj v stánku PNS a v stávkovej kancelárii na Heyrovského ulici.

22. mája

Ozbrojený muž v čiernom roláku lúpil krátko pred 11:30 v banke na Kazanskej ulici v Bratislave. Odniesol si asi 3 000 eur. V čase prepadu nebol v pobočke žiaden klient.

6. júna

Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v banke na Karadžičovej ulici v Bratislave. Odniesol si vyše 1 800 eur. Pri prepade nebol nikto zranený, v tom čase nebol v pobočke žiaden klient.

21. júna

Muž vyzbrojený plynovou pištoľou a maskovaný falošnou bradou si z pobočky banky v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v Bratislave odniesol lup 3 000 eur. V banke bolo v čase lúpeže päť zamestnancov aj dvaja klienti, nikomu sa nič nestalo.

27. júna

Viac ako 33-tisíc eur a viac ako 110-tisíc českých korún si odniesol lupič z banky na Záhradníckej ulici v Bratislave. Pobočku prepadol krátko po 16:45. Zamestnankyne potom zamkol v miestnosti a ušiel.

7. júla

Neznámy muž lúpil popoludní v jednej z košických bánk. Pracovníčke podal svoje požiadavky napísané na papieri, tá lístok odovzdala svojej kolegyni v pokladni. Žena mu potom dala peniaze, ktoré pripravovala pre klientku. Páchateľ s peniazmi ušiel, pri prepade nebol nikto zranený.

23. júla

Ozbrojený páchateľ prepadol popoludní banku na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Odniesol si takmer 14-tisíc eur. V čase prepadu nebol v pobočke žiaden klient, nikto nebol zranený.

4. septembra

Ozbrojený páchateľ lúpil predpoludním v banke na Miletičovej ulici v Bratislave. Odniesol si asi 5 000 eur, medzi peniazmi by mal byť aj farbiaci balíček. Pri prepade nebol nikto zranený.

4. septembra

Maskovaný muž so zbraňou zastrčenou v nohaviciach prišiel napoludnie do jednej z košických bánk. Pokladníkovi dal papier s požiadavkami a odhrnul si bundu, aby ukázal zbraň zastrčenú za pásom. Pracovník mu však oznámil, že peniaze nedostane a hárok s textom hodil na zem. Páchateľ si ho zobral a odišiel so slovami: „no dobre vyberať nebudeme“.

11. septembra

Neznámy páchateľ ozbrojený krátkou guľovou zbraňou vošiel okolo 18:00 do pobočky banky na Záhradníckej ulici v druhom bratislavskom okrese a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky peniaze. Po tom, ako mu povedala, že hotovosťou nedisponujú, muž z banky odišiel. Podľa prvotných zistení unikal na terénnom aute šedej farby po Bajkalskej ulici smerom na Prístavný most. Pri lúpeži nebol nikto zranený.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia