Slovensko hľadá superstarostu, inštitút spustil novú kampaň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Komunalne volby
Foto: ilustračné, SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 13. septembra (WEBNOVINY) – Inštitút pre verejné otázky (IVO) spúšťa internetovú kampaň Slovensko hľadá superstarostu na stránke Superstarosta.sk, ktorej cieľom je v záverečnej fáze pred podávaním kandidačných listín povzbudiť a motivovať váhajúcich lokálnych lídrov kandidovať do komunálnych volieb a poskytnúť im informácie potrebné pre úspešné zvládnutie kandidatúry. Agentúru SITA o tom informoval projektový koordinátor inštitútu Ján Bartoš.

IVO v predchádzajúcich mesiacoch vytvoril základ databázy lokálnych lídrov s cieľom vytvoriť ich širokú celoslovenskú sieť a následne ich vtiahnuť do vzájomnej spolupráce, zvýšiť odbornosť tejto siete, efektivitu jej činnosti a všeobecné povedomie o práci a sile tohto prostredia.

Komunalne volby starosta
Foto: Superstarosta.sk

Podľa Bartoša je motivácia zapojiť lídrov do volieb v miestnych samosprávach prvým krokom v snahe o efektívnejšie využitie ich potenciálu pre komunity, keďže práve komunálna politika poskytuje veľké kompetencie veci zmeniť. „Chceme aktívnych ľudí projektom motivovať pre vstup do lokálnych parlamentov a do funkcií starostov, kde môžu ešte efektívnejšie ovplyvňovať život svojej komunity. Bariérou pre ich vstup do lokálnych parlamentov je pritom často nedostatok informácií a know-how vo vzťahu k samotnej kandidatúre a k vedeniu kampane,“ uvádza Bartoš.

Inštitút považuje aktivitu lokálnych lídrov zlepšujúcich kvalitu života komunít za dôležitú v čase, keď klesá dôvera spoločnosti k formálnym inštitúciám a nálada v spoločnosti je čoraz pesimistickejšia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie IVO Inštitút pre verejné otázky