Na Záhorí sa bude hodovať, Skalické dni ukončia sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trdelnik skalica
Foto: ilustračné, SITA/Pavol Machovič

SKALICA 19. septembra (WEBNOVINY) – Tradičným podujatím Skalické dni sa počas víkendu rozlúčia v Skalici s letom aj letnou turistickou sezónou. Skalické dni spájajú jarmok s hudobným festivalom. Hudba bude znieť zo štyroch scén, na svoje si prídu priaznivci rôznych hudobných žánrov. Na pódiách nebudú chýbať známi interpreti ako Kamelot, No Name či Václav Neckář.

V piatkovom programe vystúpi spevácky zbor Urban, Skaličan seniori, Silverking či Zich revival, večer je pripravený ohňostroj. V sobotu dopoludnia si na svoje prídu priaznivci dychoviek, popoludní prejde mestom historický sprievod. Fun scéna bude v tento deň patriť mladej generácii, vystúpia tu TNT, Boom, Energia, Rytmus a ďalší. Na Ľudovej scéne sa predstaví ľudová hudba Pláňava. Na Veľkej scéne sa vystriedajú Kamelot, Hex a No Name.

Nedeľa sa začne odovzdávaním dožinkových vencov a jarmokom. O hudobný zážitok sa postarajú Dalibor Janda a Václav Neckáŕ, bohatý program čaká najmenších na Detskej scéne. Počas Skalických dní bude sprístupnených trinásť pamiatok v meste, okrem iných jezuitský Kostol sv. Františka Xaverského, Rotunda sv. Juraja, františkánsky Kostol Sedembolestnej Panny Márie, Ľadovňa či Mlyn bratov Pilárikovcov. Pripravené sú aj rôzne výstavy a ďalší sprievodný program.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Václav Neckář