Primátora Trenčína Rybníčka vyzve vo voľbách aj žena

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rybnicek
Richard Rybníček. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský

TRENČÍN 22. septembra (WEBNOVINY) – O post primátora Trenčína sa budú celkovo uchádzať piati kandidáti. Vyplýva to zo zatiaľ neoficiálnej kandidátky do novembrových komunálnych volieb, ktorá sa uzatvorila nedeľnou polnocou.

Richard Rybníček bol doposiaľ jediný, ktorý oficiálne oznámil záujem o znovuzvolenie na post primátora. Kandiduje ako nezávislý, podporu mu však vyjadrila koalícia siedmich pravicových strán a aj Smer-SD. Okrem Rybníčka kandidatúru na post primátora podali aj ďalší nezávislí kandidáti. Bývalý viceprimátor a poslanec za ĽS-HZDS Tomáš Vaňo, právnička Danica Bírošová a exprimátor Jozef Žiška. Jediným kandidátom na primátora z politickej strany je zástupca Kotlebovej ĽS-NS Martin Žáčik.

Mesto eviduje celkovo 146 kandidátov na post poslanca v 25 člennom mestskom zastupiteľstve. Kandidátky podala strana Smer-SD, koalícia siedmich pravicových strán KDH, NOVA, SDKÚ-DS, OKS, SaS, MOST-HÍD, OĽaNO, ďalej strany SNS, TIP, Náš Kraj, KSS, ĽS-NS, Sieť a koalícia SDS, Národ a Spravodlivosť a aj pôvodne Paliho kapurková, veselá politická strana s novým názvom Nezávislý a ďalší nezávislí kandidáti.

Mestská volebná komisia do 1. októbra overí, či každý kandidát na primátora alebo poslanca splnil všetky zákonné povinnosti na kandidatúru.

Za kľúčové pre mesto v ďalšom volebnom období Rybníček považuje čerpanie eurofondov, do mesta by v novom programovacom období podľa neho mohlo prísť až 32 miliónov eur. „Jednou z kľúčových vecí, ktorá ma bude zaujímať, je cestovný ruch a otvorenie diskusie o rekonštrukcii Mierového námestia. Ďalej využitie Trenčianskeho hradu, rád by som hovoril s vyšším územným celkom napríklad o výstavbe lanovky na hrad,“ povedal o svojich plánoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Rybníček