Ftáčnikovu kandidatúru chce vyše štyritisíc Bratislavčanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ftacnik
Primátor mesta Bratislava Milan Ftáčnik. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) – Úradujúci primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), ktorý sa o tento post opätovne uchádza v jesenných komunálnych voľbách, vo štvrtok v Primaciálnom paláci odovzdal petičné hárky s podpismi pod svoju kandidatúru. Podporu svojím podpisom Ftáčnikovi vyjadrilo 4 372 Bratislavčanov.

Ftáčnik začal zbierať podpisy pod svoju opätovnú kandidatúru na primátora v polovici júla. Minimálny počet podpisov, ktoré pri občianskych kandidátoch vyžaduje zákon, je 600 podpisov od občanov. Ako vo štvrtok uviedol Ftáčnik, väčšinu podpisov zbieral osobne s kolegami, ktorí jeho kandidatúru podporujú. „Chodili sme medzi ľudí, stretávali sa s nimi a žiadali ich o podporu,“ opísal zbieranie podpisov Ftáčnik s tým, že takto získaval od ľudí aj spätnú väzbu a zisťoval, čo si myslia.

Záujemcovia o kandidovanie v jesenných voľbách do samosprávy miest a obcí musia podať kandidačné listiny miestnym volebným komisiám najneskôr 55 dní pred dňom volieb, teda do 21. septembra. Následne majú miestne volebné komisie 10 dní na registráciu, čo je do 1. októbra. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie na súde. Až po zaregistrovaní kandidátov začne ministerstvo vnútra s prípravou volebných tlačív.

Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Vedenie kampane mimo tohto času zákon zakazuje. Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan FtáčnikPavol Paška