Autobusár, čo viezol ľudí z Hlohovca, mal skoro tri promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol, auto
ilustračné foto Foto: Shutterstock

HLOHOVEC 19. septembra (WEBNOVINY) – Vodič autobusu, ktorý vo štvrtok viezol cestujúcich s takmer tromi promile alkoholu v krvi, prišiel o prácu. Podľa Juraja Kuzmu zo spoločnosti SAD Trnava bol 37-ročný vodič dnešným dňom v skúšobnej dobe prepustený. Za volantom autobusu pracoval necelé tri mesiace, predtým bol vodičom sanitky.

Keďže ho policajti chytili s 2,83 promile alkoholu popoludní, podľa Kuzmu nešlo o zvyškový alkohol z predchádzajúceho dňa, vodič musel piť počas služby. „U nás sme sa s podobným prípadom ešte nestretli, naši vodiči sú profesionáli, ktorí vedia, že si to nemôžu dovoliť. Máme kalibrované prístroje na zisťovanie alkoholu a vodičov pravidelne kontrolujeme,“ povedal Kuzma.

Šoféri autobusov „fúkajú“ nielen pred nástupom do služby, ale často aj počas nej. Opitý vodič z Vrbového pracoval v stredisku Hlohovec, vo štvrtok viezol cestujúcich z Piešťan do Hlohovca cez Madunice. Počas jeho krátkeho pôsobenia v SAD Trnava s ním podľa Kuzmu až doteraz neboli žiadne problémy. Prípad opitého vodiča bude znamenať ešte prísnejšie kontroly vodičov v podniku.

Policajti autobus s dvanástimi cestujúcimi zastavili neďaleko Maduníc po tom, ako jeden z cestujúcich zavolal na linku 158. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skončil v policajnej cele. O jeho vine a treste bude rozhodovať súd v tzv. superrýchlom konaní. Ako vodičovi z povolania mu hrozí trest na dva až päť rokov. Podľa hovorkyne súdov v Trnavskom kraji Viktórie Pagáčovej sa prípad zatiaľ na súd nedostal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať