Sieť podporí v komunálnych voľbách Rosovú s koalíciou strán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatiana Rosová
Tatiana Rosová Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. septembra (WEBNOVINY) – Súčasnú starostku Starého Mesta Tatianu Rosovú pri jej opätovnej kandidatúre v jesenných voľbách podporí koalícia strán Sieť, SDKÚ-DS, OKS a SZ. Koaličnú dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci strany uzavreli v piatok. Agentúru SITA o tom za koalíciu informoval Michal Balberčák s tým, že Rosovú okrem spomenutých strán podporuje aj Strana moderného Slovenska.

Koalícia chce verejnosti predstaviť spoločný volebný program, ktorý bude nadväzovať na priority a úspechy súčasného volebného obdobia. Tatiana Rosová si podporu týchto strán váži a považuje ju za prejav dôvery, ale aj ocenenie jej doterajšej práce.

„Som rada, že ponúkame Staromešťanom politicky zrozumiteľnú a silnú koalíciu politických strán, ktorých predstavitelia v Starom Meste patria medzi významné osobnosti politického a spoločenského života,“ uviedla Rosová.

V Starom Meste sa o post starostu v jesenných voľbách uchádza aj podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, ktorého podporuje koalícia strán NOVA, KDH, SaS a Most-Híd. Starostom Starého Mesta sa chce stať aj aktivista a dlhoročný bojovník za práva obyvateľov z reštituovaných domov Kristián Straka či šéfredaktor Bratislavských novín Radoslav Števčík.

Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Gábor GrendelPavol PaškaRadoslav ŠtevčíkTatiana Rosová