Opitý autobusár do väzenia nepôjde, zakázali mu šoférovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol, alkohol_za_volantom, vodič
Foto: Shutterstock

TRNAVA 21. septembra (WEBNOVINY) – S podmienečným trestom odňatia slobody na dva roky odchádzal v nedeľu zo súdu vodič autobusu, ktorému policajti vo štvrtok namerali v dychu 2,83 promile alkoholu.

Sudca výkon trestu odložil na skúšobnú dobu štyri roky. Tridsaťsedemročný muž z Vrbového si okrem toho nesmie štyri roky sadnúť za volant motorového vozidla. Trestný rozkaz je právoplatný, prokurátor aj obvinený sa vzdali práva podať odpor. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová.

Policajti autobus na linke Piešťany – Hlohovec s dvanástimi cestujúcimi zastavili neďaleko Maduníc po tom, ako jeden z cestujúcich zavolal na linku 158. Pri dychovej skúške vodičovi namerali 1,36 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,83 promile. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skončil v policajnej cele. Spoločnosť SAD Trnava ho podľa riaditeľa pre dopravu Juraja Kuzmu okamžite prepustila.

Vodič bol v skúšobnej dobe, v spoločnosti pracoval necelé tri mesiace. Kuzma povedal, že s takýmto prípadom sa počas svojej tridsaťročnej praxe nestretol. V tomto prípade nemohlo ísť o zvyškový alkohol z predchádzajúceho dňa, vodič podľa všetkého pil počas služby. Mužovi za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky hrozil trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia