Novotný ponúkne svoj post v SDKÚ, to isté čaká aj od Freša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Novotný
Viliam Novotný Foto: SITA/Branislav Račko

BRATISLAVA 23. septembra (WEBNOVINY) – Podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný ponúkne v sobotu 27. septembra na kongrese v Senici svoju funkciu a verí, že tak urobí aj predseda strany Pavol Frešo. Ako povedal Novotný v pondelok na tlačovej besede, delegáti si vypočujú ako chce Frešo riadiť stranu a následne rozhodnú, či Frešo s programovou a personálnou líniou získa ich dôveru .

Podľa Ondreja Mateja, ktorý mieni kandidovať za predsedu strany, delegáti nechcú odvolávať Freša, ale nevie si predstaviť, že ak mu neprejde línia, že zotrvá vo svojej funkcie. Zároveň Matej uviedol, že v prípade jeho zvolenia je pre každého práce dosť. Vo svojom tíme počíta aj s predsedom poslaneckého klubu Ľudovítom Kaníkom.

Delegáti, ktorí prídu na kongres, už dostali pozvánky, ešte minulý týždeň nevedeli, kde presne sa bude konať. Z pozvánky je podľa Mateja jasné, že to bude v kultúrnom dome v Senici.

V strane sa ozvali hlasy, aby Frešo konanie kongresu odsunul. S takouto žiadosťou prišla aj predsedníčka Ústrednej rady SDKÚ-DS Tatiana Rosová. Ako však povedal Matej, „kongres musí byť čo najrýchlejšie, aby skončili čo najskôr debaty vo vnútri strany, aby sme do komunálnych volieb vystupovali ako konsolidovaná strana. Nemáme na čo čakať. Nemáme prečo odkladať kongres strany“.

Mal by na čele SDKÚ-DS nahradiť Pavla Freša niekto iný?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol FrešoTatiana RosováViliam NovotnýViliam Novotný.
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana