Dieťa z Prievidze je v stave klinickej smrti, otca obvinili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemocnica
Foto: ilustračné, SITA/AP

PRIEVIDZA 22. septembra (WEBNOVINY) – V prípade štvormesačného chlapčeka, ktorý od minulého týždňa leží v stave klinickej smrti v banskobystrickej nemocnici, padlo obvinenie. Z ublíženia na zdraví obvinili jeho 43-ročného otca Miroslava z Prievidze.

Podľa polície otec chlapca v stredu dopoludnia prebaľoval, na krátky čas ho nechal na prebaľovacom pulte na práčke a odišiel po plienku. Keď sa vrátil, chlapček ležal na zemi a plakal.

Po chvíli sa však upokojil a keďže nemal žiadne viditeľné zranenia, otec nevolal rýchlu pomoc. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, večer však dieťa prestalo dýchať, až vtedy privolali záchranku. Otca aj matku vo štvrtok večer policajti zadržali, obaja sú drogovo závislí a v minulosti už boli obvinení z drogovej trestnej činnosti.

Napriek tomu o deti bolo riadne postarané, boli čisté a neboli zanedbané. Matku v sobotu prepustili, súčasná dôkazná situácia ju totiž neumožnila dlhšie zadržiavať. Otec je na základe rozhodnutia súdu stíhaný na slobode a hrozí mu jeden až päť rokov. Polícia na prípade naďalej pracuje a až do ukončenia vyšetrovanie nebude poskytovať viac informácií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať