Voľby by vyhral Smer, v parlamente by chýbali SaS aj NOVA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Smer, istoty, Fico
Predseda strany Smer-SD Robert Fico počas príhovoru na pracovnom sneme strany Smer - sociálna demokracia. Košice, 10. december 2011. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 22. septembra (WEBNOVINY) – Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri, zvíťazila by strana Smer-SD s 39,7 percenta hlasov. Vyplýva to z telefonického prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorý robila v dňoch 11. až 12. septembra. Na otázku „Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?“ odpovedalo 1 398 respondentov.

Na druhom mieste skončila strana Sieť Radoslava Procházku, ktorá by získala 14,5 percenta hlasov. Prah zvoliteľnosti do parlamentu by prekročili aj strany KDH so ziskom 8,4 percenta, Most-Híd so 7,5 percenta, SDKÚ-DS so ziskom 6,4 percenta a OĽaNO s 5,9 percenta.

Mimo parlamentu by ostali strany SNS so ziskom 4,8 percenta, SaS s 3,6 percenta a NOVA so ziskom 3,4 percenta. Nedostala by sa tam ani SMK so ziskom 2,6 percenta. Ostatné kandidujúce strany by získali spolu 3,1 percenta hlasov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieMost-HídNOVA Nová väčšinaOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a SolidaritaSDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická stranaSMER-SD