Sulík reagoval na odídencov z Novy, hodnoty SaS sa potvrdili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NR SR
Predseda strany SaS Richard Sulík. SITA

BRATISLAVA 23. septembra (WEBNOVINY) – Odchodom liberálov z hnutia NOVA sa podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka potvrdilo, že SaS je hodnotová strana, v ktorej ako jedinej je možné presadzovať liberálne myšlienky.

Ako povedal Sulík v utorok pre agentúru SITA, v prípade záujmu bývalých členov o návrat do SaS, budú liberáli každú žiadosť posudzovať individuálne.

Podľa Miškova Sulík zlyhal ako liberál

Podľa Juraja Miškova, patriaceho do skupiny poslancov, ktorí odišli z SaS, títo poslanci nikdy nereagovali na útoky Sulíka, napriek jeho snahe neustále útočiť. „Politika ľudia hodnotia podľa skutkov a nie podľa slov. Sulík v kľúčových momentoch zlyhal ako liberál,“ povedal Miškov, pričom ako príklad uviedol nehlasovanie Sulíka za registrované partnerstvá, o ktorých sa hlasovalo dvakrát.

Zároveň upozornil, že Sulík nehlasoval ani za príklon Ukrajiny na západ v Európskom parlamente a vykašľal sa na odvodový bonus pre živnostníkov a malých podnikateľov. „Viac ako liberalizmus je mu bližší euroskepticizmus, viac ako ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) je mu bližší Nigel Farage (do roku 2009 v EP predsedal euroskeptickej frakcii Nezávislosť a demokracia, spoločne s Francescom Speronim vedie nástupnícku frakciu Európa slobody a demokracie, pozn. SITA),“ dodal Miškov.

Liberáli najskôr opustili SaS

Pätica nezaradených poslancov NR SR Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Juraj Droba a Martin Chren odišla v pondelok z hnutia NOVA. Ide o liberálov, ktorí pred viac ako rokom odišli zo SaS a prešli do NOVA.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Liberáli, ktorí prišli do NOVA, vystúpili zo strany SaS 16. apríla 2013. Vtedy zo SaS vystúpilo päť poslancov NR SR a približne 75 členov. Následne oznámili, že zakladajú liberálnu platformu Liberálna dohoda, ktorá mala fungovať ako občianske združenie. Piati poslanci potom 25. mája vstúpili do strany Daniela Lipšica NOVA, kde vytvorili Liberálnu frakciu. Tá zanikla v júni na návrh predsedu strany Daniela Lipšica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel KrajcerJozef KollárJuraj DrobaJuraj MiškovMartin ChrenNigel FarageRichard Sulík
Firmy a inštitúcie NOVA Nová väčšinaSaS Sloboda a Solidarita