Dôchodcovský pár okradli podvodníci, zobrali im tisíce eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Babicka and dochodcovia
Foto: harrycutting.com

BRATISLAVA/ŠAĽA 24. septembra (WEBNOVINY) – Štyri vkladné knižky a 3 200 eur si odniesli podvodníci, ktorí v utorok popoludní v obci Žihárec v okrese Šaľa okradli dôchodcovský pár. Použili pri tom všetky overené finty. Dvaja muži najskôr domácemu nahovorili, že sa im pokazilo auto. Kým ochotne v garáži s jedným z nich hľadal potrebnú súčiastku, druhý jeho manželku presviedčal, že potrebuje rozmeniť peniaze, ktoré dlhuje ich synovi.

Žena ho však odbila s tým, aby si finančné záležitosti vyriešili medzi sebou. Po chvíli sa zjavil tretí muž a dôchodkyňu požiadal, aby mu dala vodu, pretože potrebuje schladiť výfuk. V nestráženej chvíli sa jeden z podvodníkov dostal do domu a okradol ich.

Ako uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, jeden z páchateľov mohol mať asi 40 rokov, vysoký bol približne 180 cm, mal hnedé vlasy a hovoril po maďarsky. Druhý mal asi 25 rokov, bol asi 180 cm vysoký a tretí bol asi 170 cm vysoký. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre krádež, páchateľom za tento čin hrozí až trojročný trest. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri ich vypátraní, je možné oznámiť na linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia