S Kiskom prišli do Paláca zmeny, Rusnákov post ostal voľný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Kiska sa stal štvrtým prezidentom Slovenska
Nový prezident Andrej Kiska počas prehliadky čestnej stráže na nádvorí Prezidentského paláca pri príležitosti symbolického prevzatia úradu prezidenta SR. Bratislava, 15. jún 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. septembra (WEBNOVINY) – S príchodom nového prezidenta Andreja Kisku do Prezidentského paláca skončilo v kancelárii hlavy štátu 14 ľudí. Na druhej strane prezident deviatich nových ľudí zamestnal, povedali agentúre SITA z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta.

Nespresnili však, na akých postoch sa udiali zmeny. Stále je však napríklad neobsadené miesto vedúceho odboru styku s verejnosťou. Ešte v júni na tejto pozícii skončil Dárius Rusnák po tom, ako v jednom z bratislavských barov vulgárne nadával mladým ženám hovoriacim po maďarsky.

„Vedením odboru styku s verejnosťou je poverený poradca prezidenta pre komunikáciu Roman Krpelan,“ uviedlo tlačové oddelenie. Krpelan je tiež dočasne poverený stykom s médiami.

Tento týždeň totiž hovorca hlavy štátu Peter Petrus oznámil, že z vlastnej iniciatívy a po vzájomnej dohode s Andrejom Kiskom končí. Okrem Krpelana sú novými ľuďmi v paláci aj Kiskovi poradcovia Ján Mazák, Martin Bútora, Tomáš Lehotský, Rado Baťo a Sergej Michalič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaJán MazákMartin Bútora