Smer stratil väčšinu, v parlamente by chýbali SDKÚ aj SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert fico
Premiér Fico sa vraj do prezidentského paláca nehodí. Podľa Pavla Freša nie je ani len dobrým premiérom. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 26. septembra (WEBNOVINY) – Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri, ich víťazom by sa s 36,7 percenta stala strana Smer-SD. Na väčšinu v parlamente by to však Smeru nestačilo, stranu by v národnej rade zastupovalo 71 poslancov. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý vykonali od 12. do 21. septembra na vzorke 1 312 respondentov.

Druhou najsilnejšou stranou by bola strana Sieť s 12,7 percenta a 24 mandátmi. Nasleduje Most-Híd, ktorý by volilo 9,1 percenta opýtaných, čo by mu zaručilo 18 zákonodarcov v parlamente. Štvrtú priečku by obsadilo KDH s 7,7 percenta a 15 kreslami v národnej rade. Do parlamentu by sa dostali aj strany OĽaNO a SMK, ktoré by volilo zhodne po 5,9 percenta respondentov.

Obe strany by v parlamente zastupovalo po 11 poslancov. Potrebnú päťpercentnú hranicu na vstup do parlamentu by podľa prieskumu neprekročila strana SaS (4,5 percenta), SNS (4,4 percenta), SDKÚ-DS (3,8 percenta) ani NOVA (3,1 percenta). Preferencie sú vyrátané z 53-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 27 percent respondentov, voliť by nešla pätina opýtaných.

Agentúra SITA vydá k správe tabuľku s názvom Tab: Najsilnejšou stranou je Smer, SDKÚ aj SaS mimo parlamentu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Polis SlovakiaSaS Sloboda a SolidaritaSDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická stranaSMER-SD