Bratislava oslávi Deň cestovného ruchu prehliadkami zadarmo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hlavné námestie je opäť zelené, dlažbu vymenili za trávu
Pohľad na trávový koberec a stromy v kvetináčoch na Hlavnom námestí v Bratislave, ktoré sú súčasťou projektu Živé námestie. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. septembra (WEBNOVINY) – Bratislavská organizácia cestovného ruchu (BOCR) pripravila počas tohtoročného Svetového dňa cestovného ruchu tri bezplatné tematické prehliadky. Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta si budú môcť už najbližší víkend (27. a 28. septembra) pozrieť napríklad pamiatky, ktoré najviac zaujímajú turistov. Pozrieť si tiež môžu, ako vyzerá hranica medzi starou Bratislavou a Lamačom a spoznajú aj multikultúrnu komunitu starého Prešporku. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka BOCR Viera Jurčiová.

Svetový deň cestovného ruchu si pripomenieme v sobotu 27. septembra. Práve na sobotu organizácia cestovného ruchu pripravila pre obyvateľov i návštevníkov Bratislavy prehliadku po hraničných kameňoch, ktoré označujú hranicu medzi starou Bratislavou a Lamačom. Záujemcovia sa stretávajú o 14:00 na Ceste na Červený most pred železničnou stanicou Železná studienka. Na organizácii tejto prehliadky spolupracuje aj občianske združenie Bratislavské rožky.

Cumil
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie dve bezplatné prehliadky sa budú konať v nedeľu 28. septembra. Tá prvá sa začína o 14:00 pri studni na Primaciálnom námestí a návštevníkom ukáže, čo najviac zaujíma zahraničných turistov v Bratislave. „Cieľom prehliadky je poukázať na to, že Bratislava je pre ľudí v nej žijúcich všedná, ale pre turistov je to krásne mesto s množstvom kultúrnych a historických pamiatok,“ priblížila Jurčiová. O hodinu neskôr na rovnakom mieste odštartuje aj posledná bezplatná prehliadka, pri ktorej záujemcom priblížia komunity, ktoré kedysi v Bratislave žili.

Jednou z úloh BOCR je aj vzdelávanie širokej verejnosti v oblasti cestovného ruchu, informovala Jurčiová. Zvýšiť záujem a informovanosť ľudí v tejto oblasti má pripravovaná decembrová MICE (Meeting, Incentive, Convention, Events) konferencia. Úlohou pripravovanej konferencie je podľa riaditeľa BOCR Martina Horvátha predstaviť Bratislavu ako destináciu vhodnú pre organizovanie rôznych podujatí, konferencií či kongresov v konkurencii iných destinácii a zviditeľniť tak Bratislavu na medzinárodnom kongrese cestovného ruchu. Súčasťou konferencie bude aj workshop pre získanie odborných zručností a znalostí v rámci kongresového cestovného ruchu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia