V New Yorku dnes v noci rozdajú MTV Video Music Aw

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 13. septembra (WEBNOVINY) – V newyorskej Radio City Music Hall dnes v noci rozdajú hudobné ceny 2009 MTV Video Music Awards. Slávnostný ceremoniál otvorí pocta Michaelovi Jacksonovi, ktorý zomrel 25. júna po zlyhaní srdca. Podieľať sa na nej bude i jeho sestra – speváčka Janet Jackson. Ako v piatok informovala televízia MTV, na podujatí po prvý raz premietnu i trailer filmu This Is It, ktorý zachytáva prípravy na neuskutočnené comebackové londýnske turné Michaela Jacksona.

Na slávnostnom ceremoniáli vystúpia i Beyoncé, Taylor Swift, Muse, Green Day, Pink, Jay-Z, Wale či Lady GaGa. Dvadsiate šieste MTV Video Music Awards bude moderovať britský komik a herec Russell Brand. Medzi hviezdami, ktoré budú odovzdávať ocenenia, sú aj Nelly Furtado, Leighton Meester, Miranda Cosgrove, Katy Perry, Ne-Yo a Chace Crawford. Večer obohatí debutové vystúpenie kapely Death Cab for Cutie s prvým singlom zo soundtracku k snímke zo ságy Twilight Nov (2009).

Nomináciám kraľujú Beyoncé a Lady GaGa, každá s deviatimi šancami vyhrať. O ceny zabojuje aj Britney Spears, ktorá figuruje v siedmich kategóriách. Všetky tri sa uchádzajú o titul Najlepší videoklip roka, Beyoncé s hudobným videom Single Ladies (Put a Ring on It), Lady GaGa s Poker Face a Britney Spears s klipom k skladbe Womanizer. Spoločnosť medzi nominovanými v tejto kategórii im robia raperi Eminem (We Made You) a Kanye West (Love Lockdown).

Hudobná televízna stanica sa tento rok rozhodla zaradiť do zoznamu kategórií aj Najlepší videoklip, ktorý mal vyhrať a nevyhral. Nominovaní sú Beastie Boys za Sabotage (1994), Björk a jej video Human Behaviour (1993), David Lee Roth s California Girls (1985), Dr. Dre a klip Nuthin‘ But A ‚G‘ Thang (1993), Foo Fighters za Everlong (1997), George Michael za videoklip Freedom (1990), OK Go s Here It Goes Again (2006), Radiohead a ich Karma Police (1997), Tom Petty And The Heartbreakers s videom Into the Great Wide Open (1991) a U2 za Where The Streets Have No Name (1987).

Priamy prenos z odovzdávania 2009 MTV Video Music Awards odštartuje o 21:00 miestneho času (v pondelok 3:00 stredoeurópskeho letného času). Ako uvádza internetová stránka www.mtv.com, už v prvých tridsiatich minútach šou sa môžu fanúšikovia a fanúšičky tešiť okrem pocty Kráľovi popu aj na Lady GaGa, Taylor Swift a rapera Walea, Shakiru, Eminema, Jacka Blacka, Petea Wentza, Kristin Cavallari, Justina Biebera, Taylora Lautnera alebo Mirandu Cosgrove.

Informácie zverejnila internetová stránka www.mtv.com.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Britney SpearsDr. DreGeorge MichaelJanet JacksonKanye WestKaty PerryLady GagaNelly FurtadoRussell BrandTaylor SwiftTom Petty