V Starom Meste nebudú vyberať parkovné ľudia, ale automaty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parkovanie
Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 1. augusta (WEBNOVINY) – Predajcov parkovacích kariet v bratislavskom Starom Meste od stredy nahradia parkovacie automaty.

V zóne parkovacej spoločnosti BPS Park v centre Bratislavy si tak už vodiči nebudú môcť zakúpiť parkovací lístok od pouličných predajcov. Za to však budú môcť využiť nové parkovacie automaty, fungovať bude aj naďalej platba parkovného cez SMS a využiť môžu aj papierové parkovacie karty, ktoré sa dajú kúpiť v novinových stánkoch. Na novinku upozorňuje spoločnosť BPS Park na svojej internetovej stránke.

Prvá hodina za 50 centov

V uliciach v Starom Meste bude v prevádzke vyše 50 nových parkovacích automatov. Nový tarifný systém umožní vodičom zaplatiť parkovné aj na kratší čas ako doterajších 60-minút. Základné parkovné parkovacia spoločnosť stanovila na 30-minút za 0,50 eura. Po uhradení minimálneho 30-minútového parkovného si môžu potom vodiči v nových automatoch zvoliť vlastnú dĺžku parkovania podľa hodnoty vhodených mincí.

V praxi to znamená, že za každých vhodených 10 centov automat pripočíta šesť minút parkovného. Čas, dokedy je parkovné uhradené, sa zobrazí na displeji automatu, ak vodičovi čas vyhovuje, potvrdí ho zelených tlačidlom. Automat vytlačí parkovací lístok, ktorý si potom vodič musí umiestniť na viditeľné miesto na predné sklo zaparkovaného auta.

Platiť sa dá aj cez esemesku

Vodiči môžu i naďalej v Starom Meste platiť parkovné aj cez SMS. Za 90 minútové parkovanie vodiči cez SMS zaplatia 1,50 eura, denný lístok stojí sedem eur. Ďalej fungujú aj papierové parkovacie lístky, tie si však už vodiči nebudú môcť kúpiť od pouličných predavačov, ale len v novinových stánkoch v platenej zóne BPS. Cena tohto parkovacieho lístka je jedno euro na hodinu.

Do modernizácie systému platenia parkovného v centre mesta investovala parkovacia spoločnosť po dohode so Starým Mestom. Spoločnosť BPS Park zastrešuje parkovanie vo vybraných lokalitách v centre mesta, zóna je ohraničená Hodžovým námestím, Dunajom, Medickou záhradou a Staromestskou ulicou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia