Mládež SDKÚ odmieta Freša, rozhodne o odchode zo strany

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pavol Frešo
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – Kongres, na ktorom bude Nová Generácia rozhodovať o zotrvaní v SDKÚ-DS, respektíve o vystúpení z nej, sa uskutoční 5. októbra.

„Máme za to, že Pavol Frešo nemá právo zotrvať na pozícii predsedu, keď ho väčšina najvyššieho orgánu strany odmietla,“ uviedol vo vyhlásení predseda Novej Generácie Tomáš Smutný. Mládežníci vyslovili predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi nedôveru už pred kongresom strany s tým, že ak vo funkcii zostane, Nová Generácia vystúpi z SDKÚ-DS.

Obrazom: Mimoriadny kongres SDKÚ-DS

Nová Generácia bude otvorená nespokojným s vládou Smeru

Frešo na víkendovom sneme obhájil svoju funkciu. Jeho odporcovia nenašli dosť hlasov na jeho odvolanie. Za odvolanie Freša hlasovalo 160 delegátov, 48 bolo proti a dva hlasy boli neplatné. Proti Frešovi síce hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných delegátov, ale to nestačilo na Frešovo odvolanie.

Ak Nová Generácia vystúpi z SDKÚ-DS, ostane podľa Smutného pôsobiť ako pravicová organizácia otvorená pre všetkých mladých ľudí, ktorí nie sú spokojní s vládou Smeru a s tým, kam sa Slovensko uberá. Nová Generácie je mládežnícka organizácia SDKÚ-DS.

Krajskí predsedovia SDKÚ požiadajú Freša o zvolanie prezídia

Krajskí predsedovia SDKÚ-DS požiadajú na budúci týždeň Freša, aby zvolal rokovanie straníckeho prezídia. Ako povedal pre agentúru SITA košický krajský šéf SDKÚ-DS Viliam Novotný, prezídium je najvyšší orgán strany po kongrese. Na rokovaní chcú krajskí predsedovia rozdiskutovať ďalší postup SDKÚ-DS. Podľa stanov zvolávateľom rokovaní prezídia je len predseda strany.

Keďže sa na mimoriadnom kongrese nepodarilo Freša odvolať a následne zo svojich funkcií rezignovali traja stranícki podpredsedovia, pokladník i generálny sekretár, je dnes Pavol Frešo jediný predstaviteľ strany.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol FrešoViliam Novotný
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana