Košičania pozor, niektoré linky MHD zmenia svoj harmonogram

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mhd kosice
Košickú MHD čakajú dočasné dopravné obmedzenia. Foto: ilustračné, SITA/Marián Angelovič

KOŠICE 30. septembra (WEBNOVINY) – Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) na základe požiadaviek cestujúcich upravuje od 1. októbra premávku mestskej hromadnej dopravy na autobusových linkách 13, 20, 23 a električky R1.

Ako v utorok informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, na základe požiadavky košickej mestskej časti Krásna všetky odchody na linke č. 13 sa posúvajú o desať minút skôr. Na linke č. 20, ktorá premáva v úseku Námestie osloboditeľov – Košická Nová Ves, pre nedostatočnú kapacitu skrátili interval v okrajovom čase – v skorých ranných a neskorých večerných hodinách, informovala Karaffová.

Na základe požiadaviek zamestnancov firiem v priemyselnom parku Pri letisku v čase príchodu a odchodu na a z pracovných zmien, čiže o 6:00, 14:00 a 22:00, zvýšil dopravný podnik kapacitu vozidiel a upravil aj interval medzi jednotlivými spojmi.

Pre lepšie spojenie mestskej časti Šaca s centrom mesta upravili odchod električky R1 zo Vstupného areálu spoločnosti USSK z 21:13 na 21:18., aby bolo možné využiť prestup z autobusovej linky 26 premávajúcej zo Šace na Vstupný areál hutníckeho kombinátu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia