V Košiciach obmedzia dopravu, prednosť budú mať maratónci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
90. ročník Medzinárodného maratónu mieru
Vedúci pelotón pred obrátkou počas 90. ročníka Medzinárodného maratónu mieru. Košice, 6. október 2013. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 3. októbra (WEBNOVINY) – Cez víkend sa v Košiciach uskutoční viacero sprievodných podujatí, samotný Medzinárodný maratón mieru (MMM) čo si vyžiada viaceré dopravné obmedzenia. Ako informovala hovorkyňa polície Jana Mésarová, košickí policajti budú dohliadať na nerušený priebeh MMM.

V nedeľu 5. októbra od skorého rána musia vodiči mimoriadnu pozornosť venovať priestoru pred mestskou krytou plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov.

Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne v nedeľu od 7:30 na Nám. osloboditeľov, kde je priestor pre rozcvičenie bežcov. Od 8:30 musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM. Obmedzenia v cestnej doprave sa končia priebežne, podľa pohybu pretekárov po trati MMM, v čase od 14:30 do 15:00. Ukončenie podujatia je o pätnástej popoludní.

Štart a cieľ MMM je pred hotelom Hilton, bežať sa bude po trase Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Vodárenská – Hlinkova – Národná trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl. armády – Festivalové nám. – Watsonova – Komenského – Hlavná. Všetky križovatky na území dotknutom uzávierkami komunikácií v čase od 8:00 do 15:00 budú riadiť policajti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať