'Chemici' z Galanty ostávajú vo väzbe, sťažnosti im zamietli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Stb puta
Foto: SITA/Martin Havran

TRNAVA 2. októbra (WEBNOVINY) – Krajský súd v Trnave vo štvrtok zamietol ako nedôvodné sťažnosti Kristiána R. a Richarda R. proti rozhodnutiu okresného súdu o ich vzatí do väzby.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa súdu Viktória Pagáčová. Mužov obvinili po rozsiahlej policajnej akcii v Galante zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a z obzvlášť závažného zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Tretí obvinený, Zoltán A., rozhodnutie okresného súdu akceptoval. Trojici hrozia dlhoročné tresty odňatia slobody. Policajti počas týždeň trvajúcej akcie v septembri zaistili v rodinnom dome v Galante okrem rôznych chemikálií aj 13 kilogramov trhaviny či 130 podomácky vyrobených rozbušiek. Rozsiahla policajná akcia si vyžiadala týždňové uzatvorenie Švermovej ulice v Galante, ako aj miestnej Základnej školy Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry začali na prípade pracovať ešte v júli. „Mali sme informáciu o skupine osôb, ktorá pravdepodobne v dome v Galante prechováva a vyrába chemické látky, ktoré sa dajú použiť na výrobu drog alebo výbušnín, či kontaktných jedov,“ povedal policajný prezident Tibor Gašpar po skončení policajnej akcie, ktorá mala krycí názov Kutil. Zapojilo sa do nej 160 policajtov, ale aj rezorty obrany so svojou technikou, ďalej hasiči a mestská polícia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tibor Gašpar