Podnikateľka Nora Mojsejová je na slobode, opustila väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mojsejova
Košickú podnikateľku Noru Mojsejovú košický súd druhý raz oslobodil spod obžaloby nadmerného odpočtu DPH za dodanie ekonomického softvéru. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 3. októbra (WEBNOVINY) – Košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová je na slobode.

Spod obžaloby nadmerného odpočtu DPH za dodanie ekonomického softvéru ju už v stredu oslobodil košický okresný súd, v piatok opustila priestory Ústavu na výkon väzby vo východoslovenskej metropole.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože prokurátor sa odvolal priamo na piatkovom pojednávaní.

Mojsejová dodatočne zaplatila daň

Ako v stredu v stručnom odôvodnení uviedol predseda senátu Okresného súdu v Košiciach, súd svoje rozhodnutie opiera o skutočnosť, že na hlavnom pojednávaní bolo jednoznačne preukázané, že obžalovaná dodatočne zaplatila daň s príslušenstvom, čím prejavila účinnú ľútosť.

Podľa súdu trestnosť činu zaniká podľa osobitného predpisu, ak obžalovaný uhradí štátu dlžnú čiastku aj s príslušenstvom. Mojsejová bola s rozsudkom spokojná a povedala, že zvíťazila spravodlivosť.

Obžaloba hovorila o daňovom podvode

Košický krajský súd vrátil vec okresnému súdu po tom, čo sa voči rozsudku okresného súdu z 9. októbra 2013 odvolal prokurátor. Aj vtedy okresný súd rozhodol, že sa trestný čin nestal, lebo Mojsejová uhradila dlžobu. Obžaloba dávala Mojsejovej za vinu, že si v roku 2008 neoprávnene uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške približne 33-tisíc eur.

Daňový úrad odpočet neuznal. Mojsejová bola vo vyšetrovacej väzbe od 3. septembra 2013.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nora Mojsejová