Daniel Lipšic podporí zrušenie Mečiarových amnestií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Meciar
Bývalý šéf ĽS-HZDS dal strane nadobro zbohom. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 6. októbra (WEBNOVINY) – Poslanec a predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic podporuje zrušenie Mečiarových amnestií. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie NOVA. Zrušenie amnestií predložilo na októbrovú schôdzu parlamentu KDH.

„Keďže návrh z dielne KDH som v minulosti osobne s kolegami napísal, stále ho podporujem a budem hlasovať za zrušenie Mečiarových amnestií,“ povedal Lipšic. Podľa neho je dôležité vysporiadať sa s niečím, čo v demokratickej krajine nemá svoje miesto.

Spravodlivosť preto musí dostať šancu. „Návrh som podporoval aj ako minister spravodlivosti a minister vnútra v minulých volebných obdobiach a hlasoval zaň ako opozičný poslanec.“ Ako Lipšic dodal, je mu ľúto, že ho navrhovatelia z radov KDH pri predkladaní návrhu neoslovili ako spoluautora.

Návrh na zrušenie amnestií z roku 1998 podporujú aj iné opozičné strany, napríklad SaS, Most-Híd alebo SDKÚ-DS. Naopak predsedníčka poslaneckého klubu Smer-SD Jana Laššáková vyhlásila, že poslanci vládnej strany zrušenie nepodporia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicJana Laššáková
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky