Košičan lákal mladých na modeling, nakoniec ich podviedol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Izraelská modelka Bar Refaeli
Foto: facebook.com

KOŠICE 6. októbra (WEBNOVINY) – Chceli sa venovať modelingu, no natrafili na podvodníka. Podľa polície 28-ročný Jozef z Košíc od roku 2009 ako zástupca jednej z košických modelingových agentúr oslovoval mladých záujemcov o prácu pre jeho agentúru.

Muž sa obohatil o tisícky eur

Nasľuboval im rôzne akcie či fotenia, vyberal však iba peniaze. Podviedol minimálne 34 ľudí z Košického, Prešovského a Trenčianskeho kraja, vylákal od nich rôzne sumy od 110 do 1350 eur, celková výška sa vyšplhala na 17-tisíc. Keďže jeho obeťami bolo viac osôb, hrozí mu aj vyššia trestná sadzba, a to tri až desať rokov. Stíhaný je na slobode

Košičan bol pod drobnohľadom polície už od roku 2012 ako osoba podozrivá z podvodov. Záujemcom o modeling sľuboval vysoký zárobok, poradenstvo, kurzy, účasť na akciách a uplatnenie v modelingu.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, prisľúbil im aj fotobook na profesionálnej úrovni, ktorým sa mali prezentovať cez sociálnu sieť a na základe toho ich mali oslovovať zahraničné a domáce modelingové agentúry.

Časť klientov si podvodník odfotil

Časť klientov aj osobne odfotil a sľúbil im zákazkové fotenia pre rôzne spoločnosti, vždy však museli zložiť finančnú zálohu. Fotenie však nesprostredkoval a peniaze si nechal s tým, že im nasľuboval ďalšie akcie. Od klientov navyše vylákal aj ďalšie peniaze na lukratívnejšie zákazky, tie sa nikdy neuskutočnili.

Polícia upozorňuje mladých ľudí, ktorí majú záujem o modeling, aby za žiadnych okolností neposielali peniaze vopred za sľubované služby. Treba si overiť dôveryhodnosť agentúry, ktorú majú v úmysle osloviť a taktiež zistiť podmienky spolupráce. Zmluvy si pred podpísaním treba riadne prečítať, prípadne si dať preveriť odborníkovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia