Program SPPoločne zrevitalizoval studňu v obci Ovčiarsko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SPP
Foto: SPP

BRATISLAVA 6. októbra (WBN/PR) – Materská škola v obci Ovčiarsko dňa 7. októbra slávnostne otvára vynovený areál záhrady so studňou. Projekt bol zrealizovaný vďaka podpore 3. ročníka verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý vyhlásili v marci tohto roku SPP a Nadácia SPP.

Materská škola sa rozhodla revitalizovať a zároveň spríjemniť svoje životné prostredie v centre obce a zvýšiť environmentálne povedomie detí a ich rodičov. Vďaka projektu „Záhradná studňa – zdroj vody, zdravia, poznania“ a finančnej podpore vo výške 5000 eur sa podarilo oboje.

Revitalizáciou studne a areálu záhrady vznikol priestor, ktorý bude možné využívať na zážitkové učenie detí, ako napríklad pestovateľské aktivity,“ hovorí Elena Bičianová z MŠ Ovčiarsko a dodáva, „vďaka projektu sa vytvorila úspešná spolupráca školy s miestnou komunitou.“

Obyvateľom tak bude sprístupnený ďalší zdroj úžitkovej vody, vďaka ktorému vznikne v centre obce zelená oáza a zároveň sa zníži prašnosť prostredia. „Tento eko projekt v obci Ovčiarsko nás oslovil svojou myšlienkou. Sme radi, že vďaka programu SPPoločne sme prispeli k zomknutiu komunity a k rozvoju danej obce,“ vyjadrila sa Ľubica Oreská, špecialista korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Projekt „Záhradná studňa – zdroj vody, zdravia, poznania“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už tretí rok pod záštitou spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska.

Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas tretieho ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 200 000 eur nakoniec rozdelilo 37 projektov, medzi nimi aj premena nevyužívaného priestoru na úžitkový areál škôlky v obci Ovčiarsko.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia