Košická polícia bola v pozore, pre bombu evakuovali súdy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bomba policia
Foto: ilustračné, SITA/Viktor Zamborský

KOŠICE 6. októbra (WEBNOVINY) – Neznámy mužský hlas v pondelok krátko po deviatej na políciu v Michalovciach oznámil, že na súde v Košiciach vybuchne bomba. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, krajský aj okresné súdy prerušili činnosť.

Na akcii sa zúčastnilo sedem príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže, deväť príslušníkov oddelenia PZ SR Košice – Staré Mesto, psovod a päť hasičov. V čase šírenia poplašnej správy neznámym páchateľom bolo v priestoroch budovy košických súdov približne 400 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a iných osôb.

„Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala policajná prehliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici, ako aj pracoviska na Tichej ulici. Výsledok bol negatívny,“ informovala Gálová. Doložila, že priestory hlavnej budovy košických súdov boli sprístupnené sudcom a zamestnancom o pol dvanástej a pre verejnosť o pol hodinu neskôr. Priestory súdu na Tichej ulici boli sprístupnené pre všetkých o dvanástej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR