V Bratislave a okolí sa bude hodovať, prim zahrajú jablká

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oberanie jabĺk
Jablká počas ručného oberania jabĺk v jabloňovom sade neďaleko mesta Nitra. Jablko je jedno z najzdravších druhov ovocia. Obsahuje až trinásť rozličných vitamínov. Cabaj-Čápor, 11. október 2013. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 10. októbra (WEBNOVINY) – Obyvatelia a návštevníci Malaciek sa môžu v sobotu 11. októbra tešiť na rôzne špeciality z jabĺk, v meste sa totiž uskutoční Jablkové hodovanie.

Začiatok podujatia je naplánovaný na 9:00. Organizátori pripravili pre návštevníkov v parku na Kláštornom námestí aj sprievodný program. Informovalo o tom mesto Malacky na svojej internetovej stránke.

Pre deti a mládež pripravili organizátori súťaž v jedení jablkových koláčov aj súťaž o najkrajšiu jablkovú masku. Deti môžu navštíviť tiež výtvarný ateliér, vyskúšať si maľovanie na tvár a lukostreľbu. Pre dospelých pripravili trh s jablkami či jablkovým muštom. Podujatie sa uskutoční pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.

Okrem Malaciek budú Jablkové hodovanie organizovať v sobotu aj v ďalších mestách a obciach Bratislavského kraja. Počas siedmeho ročníka podujatia si budú môcť obyvatelia a návštevníci kraja pochutnať na jablkových špecialitách tiež v Modre, Pezinku, Senci, Svätom Jure, Jablonovom, Limbachu, Dunajskej Lužnej, v bratislavských Vajnoroch, Ružinove, Devínskej Novej Vsi a v Novom Meste. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism na svojej internetovej stránke.

Jablko jablka
Foto: ilustračné, SITA/Martin Havran

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia