V Skároši horelo pohostinstvo, hasiči zasahovali celú noc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hasici
Pri udalosti nebol nikto zranený. Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

KOŠICE 7. októbra (WEBNOVINY) – Košickí hasiči v noci z pondelka na utorok likvidovali požiar pohostinstva Bungalov, baru a letnej terasy pri futbalovom ihrisku v obci Skároš v okrese Košice – okolie. Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák, požiar im nahlásili o pol jednej a zásah trval do rána do pol šiestej.

Hasiči po príchode na miesto zistili, že plamene pohltili terasu i vnútorné priestory pohostinstva. Po likvidácii požiaru vo vnútri objektu hasiči po ochladení začali rozoberať plechovú strechu a hasili skryté ohniská v stropnom priestore. Oheň našťastie nezasiahol šatne, sklady a kotolňu. Pri požiari nebol nikto zranený.

Škoda, ktorá požiarom vznikla, sa vyšplhala na 42-tisíc eur, agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Obci, ktorá je majiteľom objektu, vznikla požiarom škoda 30-tisíc eur, poškodením tovaru a zariadenia ďalších 12-tisíc.

Miesto činu po požiari obhliadal aj zisťovateľ príčin požiaru z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) ako aj experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ z Košíc. Vyšetrovateľ z okresu Košice okolie začal v tomto prípade trestné stíhanie za zločin poškodzovania cudzej veci, za čo neznámemu páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na osem rokov. Polícia vyšetruje, či išlo o úmyselný požiar. Po páchateľovi intenzívne pátra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať