Paška: Trojchlapové strany kujú pikle, Smer pomáha ľuďom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico, Pavol Paška, Peter Kažimír
Opozícia podľa predsedu parlametu Pavla Pašku (prvý sprava) svojimi návrhmi zákonov robí obštrukciu a snaží sa znefunkčniť parlament. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 8. októbra (WEBNOVINY) – Opozícia podľa predsedu NR SR Pavla Pašku svojimi návrhmi zákonov robí obštrukciu, ktorou sa snaží o znefunkčňovanie parlamentu, čo vládna strana neprijme.

Ako povedal Paška v stredu na tlačovej besede po rokovaní poslaneckého grémia, októbrová schôdza, ktorá sa začne v utorok o 13:00, obsahuje 112 bodov, z toho je 73 poslaneckých návrhov od opozície. „Oznámil som, že bez ohľadu na rozsah navrhnutého programu, schôdzu 31. októbra navrhnem ukončiť. Tento spôsob obštrukcie opozície ako vládna strana neprijmeme. Budeme realizovať vládny program a požiadavky ľudí,“ vyhlásil Paška.

Opozícia politikárči na Facebooku, Smer chodí medzi ľudí

Paška pripomenul, že na 15. novembra vypísal voľby do komunálnych samospráv. „Na rozdiel od opozície, ktorá robí politiku v bratislavských kaviarňach a na Facebooku, ja to neprijmem. Smer-SD robí politiku medzi ľuďmi a pre ľudí. Preto poslanci NR SR za Smer-SD pôjdu do obcí a miest a budú sa stretávať s ľuďmi, počúvať, čo ich trápi a využijú svoju legislatívnu iniciatívu na zlepšenie života ľudí na Slovensku,“ zdôraznil Paška.

Podľa neho rozpadávajúca sa opozícia využíva typ deštrukcie, aby parlament sedel nad nezmyselnými návrhmi, ktoré nemajú čo dať ľuďom. „Trojchlapové strany kujú pikle v bratislavských kaviarňach a cez Facebook odkazujú, čo strašné sa deje,“ povedal. Podľa neho poslanci za Smer-SD a funkcionári osemnásťtisícovej strany pôjdu medzi ľudí a potom prídu so zmysluplnými návrhmi, ktoré pocítia ľudia na vlastnej koži.

Poslanci budú odvolávať členov vlády iba v noci

Paška nemieni stiahnuť z rokovania NR SR niektoré zákony ako v septembri. Prioritou však budú vládne návrhy, veci sociálneho balíčka, ktorý Smer-SD schválil na sneme. „S vysokou pravdepodobnosťou neprerokujeme viaceré návrhy opozície,“ uviedol.

Paška zároveň informoval, že aj vzhľadom na to, že chce ísť Smer-SD medzi ľudí, podať im ruku, bude sa o návrhoch na odvolanie členov vlády, ak prídu, rokovať v noci.

„To je efektívny spôsob. Môžu sa vyrozprávať,“ dodal. Opozícia má už dnes dostatok podpisov pod návrh na odvolávanie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej má byť Richter odvolávaný, plánovali opoziční poslanci predložiť na budúci týždeň.

Zsolt Simon žiada ospravedlnenie

Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon vyzýva predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD), aby sa verejne ospravedlnil za svoje vyhlásenie, v ktorom opozičné návrhy zákonov označil za nezmyselné a nemajú čo ľuďom dať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol PaškaZsolt Simon
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky