Chcel som sa prevetrať, priznal na súde svedok z väznice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Väzenie, basa väznica, Ilava
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 8. októbra (WEBNOVINY) – V kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave v stredu vypovedali na súde dvaja svedkovia – väzni. Jeden z nich priznal, že si chcel urobiť výlet z ilavskej väznice, preto poslal na generálnu prokuratúru list, na základe čoho ho predvolali.

Na Okresnom súde Bratislava I v stredu pokračoval proces s Branislavom Adamčom, Nikolou P., Jozefom B. a Karolom M., ktorý je v Belize. Vražda ženy a chlapca sa odohrala v roku 2004.

Doživotne odsúdený bývalý boss podsvetia Mikuláš Černák napísal list na generálnu prokuratúru, v ktorom tvrdí, že sa mu v minulosti Branislav Adamčo v ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. Adamčo je právoplatne odsúdený na doživotie za viacero trestných činov, Černákov list označil za zmes bludov.

Väzeň-svedok sa chcel prevetrať

Dnes predviedli do pojednávacej miestnosti v bratislavskom Ústave na výkon väzby Bartolomeja Botoša. Ten si odpykáva trest v Ilave, sedí aj za útek z Leopoldova počas krvavej vzbury z roku 1991. Botoš je v base od roku 1986, dokopy bol sedemkrát súdne trestaný. Nedávno napísal na generálnu prokuratúru list o tom, že Adamčo a Černák boli v ilavskej base spolu v kontakte.

„Adamčo býval vedľa mňa na izbe, Černák bol o poschodie vyššie nado mnou, rozprávali sa cez okno, cez záchod,“ povedal svedok s tým, že o trestnej činnosti ich nepočul sa rozprávať. Jeden z obhajcov sa Botoša spýtal, akú mal motiváciu napísať takýto list. „Bol som dlho sám na izbe, nechodím na eskorty, tak som sa chcel prevetrať,“ odpovedal Botoš.

Černák sa rozpráva so spoluväzňami, tvrdí Adamčo

Adamčo na súde navrhol, aby Botoš na ukážku napísal znovu ten list, či vie naozaj písať a formulovať myšlienky tak, ako sú v liste. Botoš priznal, že absolvoval len sedem tried školy, ale písať vie. Predseda senátu mu dal papier, nech napíše slová „generálna prokuratúra“ a svoje meno. Adamčo sa vyjadril, že Černák sa aj dnes rozpráva so spoluväzňami. „Aj tohto svedka sem poslal on,“ vravel Adamčo.

Druhý svedok, ktorého dnes predviedli, odmietol vypovedať. Pojednávanie má pokračovať vo štvrtok, vypočuť chcú ďalších svedkov. Zvyšní obžalovaní na súd neprišli, Jozef B. a Nikola P. požiadali o konanie v ich neprítomnosti, voči Karolovi M. súd koná ako voči ušlému.

Z vraždy mladej ženy a chlapca z konca decembra 2004 v Moste pri Bratislave sú v tomto procese obžalovaní Karol M., Branislav A., Nikola P. a Jozef B. Obeťou mal byť pritom bývalý policajt Juraj G., otec zavraždeného chlapca. V prípade tejto dvojnásobnej vraždy sa koná na tom istom súde proces aj s dvojicou obžalovaných Radoslavom M. a Róbertom B.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav A.Branislav AdamčoJozef B.Mikuláš Černák