V Blatnom SPPoločne otvárame outdoorové fitnes ihrisko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 10. októbra (WBN/PR) – Dnes slávnostne otvoríme v areáli Základnej a materskej školy a obecného úradu v Blatnom prvé outdoorové fitnes ihrisko. Projekt na rozvoj športových aktivít v obci bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý vyhlásili v tomto roku SPP a Nadácia SPP.

Projekt s názvom „Zveľadenie multifunkčného športovo-kultúrneho areálu obce Blatné“ si svojou myšlienkou získal nielen miestnych obyvateľov, ale aj širokú verejnosť. Svedčí o tom aj nemalá podpora počas verejného hlasovania v podobe 2670 hlasov. Za úsilím vytvoriť tento projekt stála predovšetkým snaha zvýšiť športové povedomie v obci. V multifunkčnom areáli ZŠ, MŠ a obecného úradu tak vyrástlo outdoorové fitnes ihrisko.

Veľmi sme si želali motivovať mládež, ale aj občanov obce k pohybu,“ hovorí Katarína Takáčová starostka obce Blatné a dodáva, „stroje sú veľmi zaujímavé na pohľad a svojou funkčnosťou oslovia takmer každú vekovú skupinu.“

Novootvorené outdoorové fitnes ihrisko bude slúžiť pre voľno-časové aktivity občanov, tréningové procesy športovcov, a predovšetkým pre žiakov miestnej ZŠ a MŠ. „Sme veľmi radi, že sa nám vďaka programu SPPoločne podporilo zrealizovať tento výnimočný projekt. Teší nás, že sa v obci rozšíria možnosti voľnočasových aktivít. Zároveň je to i prevencia pred nedostatkom pohybu,“ vyjadrila sa Ľubica Oreská, špecialista korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Projekt „Zveľadenie multifunkčného športovo-kultúrneho areálu obce Blatné“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už tretí rok pod záštitou spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu.

Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas tretieho ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 200 000 eur nakoniec rozdelilo 37 projektov, medzi nimi aj zveľadenie multifunkčného areálu v obci Blatné. Viac informácií o programe je možné získať na stránke www.sppolocne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SPP Slovenský plynárenský priemysel